tirsdag den 17. april 2012

Madklub

Yes, jeg er "medlem" af.. en madklub. En meget eksklusiv madklub. Fire veninder - hvad kunne være bedre?

Vi mødes cirka én gang om måneden til vores madklub. Hosting-duties skifter fra gang til gang, og vi skiftes på den måde også til at have ansvar for henholdsvis forret, hovedret, dessert og drikkevare & værtindegave. 

Vi arbejder normalt ud fra et tema, som er forudbestemt og igår var temaet Fingerfood/SuperBowl-agtig-tema og det var min tur til at have dessert med. 

Jeg endte med at vælge Chocolate Chip Cookie Dough Dip med hjemmebagte vaniljesmåkager og jordbær til dyp. Hvilket jo selvfølgelig bliver til Chocolate Chunk Cookie Dough Dip, da chocolate chips er nærmest en umulighed at opdrive i DK.. belastende.

Opskrifterne er lånt af The Slow Roasted Italian og The Sweet Adventures of Sugarbelle. Her får I opskrifterne på Dansk.


Chocolate "Chunk" Cookie Dough Dip

The Slow Roasted Italian 

110 g smør
60 g farin
230 g flødeost
1 tsk flydende vanilje
220 g flormelis
300 g chokolade, hakket
1 knivspids salt

Smelt smørret over middelvarme. Tilsæt farinen og rør til sukkeret er opløst. Lad blandingen koge op til en tyk karamel. Tag den af varmen og lad den køle af. 

Pisk flødeosten med flormelis i 60 sekunder. Tilsæt salt og vanilje. Vend den afkølede karamel i osten og til sidst chokoladen. Lad dippen være på køl til servering.

Jeg kunne også forstille mig den ville smage lækker på brød og knækbrød, som Philadelphias nye produkter med chokolade. 




Vaniljesmåkager

 The Sweet Adventurs of SugarBelle

230 g smør
175 g flormelis
1 æg
2 tsk. flydende vanilje
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
400-425 g hvedemel

Rør smør og flormelis cremet. Tilsæt ægget, vanilje og salt og rør godt. 

Si mel og bagepulver og rør det i smørblandingen lidt efter lidt, til du har en fast dej, som ikke klistre og er let at arbejde med.

Forvarm oven til 200 grader.

På et meldrysset bord rulles dejen ud i 3-4 mm tykkelse og småkager udstikkes.

Bag småkagerne 5 minutter. De skal ikke brune.




Næste madklub er 4. Juni. Temaet er "Comfort Food" og desserten er igen mit ansvar. Lækkert. 

Hvad er jeres ultimative comfort food? Kom gerne med forslag! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar