torsdag den 20. september 2012

Havreblondekager med blåbær, chokolade og mandler

Disse havre blondekager er super sprøde og skøre. Og så de er fyldt med alting godt!

Opskriften herunder er baseret på en opskrift fra den finske Nordisk bagebog, men jeg har byttet stort set alle ingredienserne ud, hvilket kun beviser at fyldet kan varieres i det uendelige - lige efter smag og hvad man nu har på lager.



Havreblondekager med Blåbær, Chokolade og Mandler

Cirka 16 stk.

120 g smør, smeltet og afkølet
2 spsk piskefløde
1/4 tsk honning
80 g sukker
80 g havregryn
2 spsk hvedemel
30 g tørret, søde blåbær
60 g mørk chokokade, 60% hakket
40 g mandelflager
1 knsp salt

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bland det smeltet og afkølet smør med fløde og honning. 

I en stor røreskål blandes sukker, havregryn, mel, blåbær, chokolade, mandelflager og salt. 

Hæld smørblandingen over de tørre ingredienser og bland det godt. 

Læg bagepapir på bageplader og sæt små kager af dejen med en teske. Kagerne skal sættes med god plads imellem sig da de spreder sig meget. Cirka 5 kager per bageplade.

Bag kagerne i ovnen i 5-10 minutter, til de er gyldne. Hold øje med kagerne og vær fleksibel. Hvis kagerne er meget lyse i midten smager de rå og hvis kanterne er for mørke smager de brændt. 

Lad kagerne køle HELT af på bagepladerne eller på bagepapiret på køkkenbordet, inden de forsigtigt fjernes fra papiret og serveres. 

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder, men vær forsigtig! Kagerne er skøre ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar