onsdag den 19. september 2012

Okseragout med makaroni

Her til aften skulle jeg  lave middag til min søster. Hun ønskede sig "pasta og kødsauce med bacon og basilikum og alt det gode, du ved". Og det fik hun. 

Her får du opskriften på en kraftig, kødfuld pastasauce, som er let at forbedre med få ingredienser, men som alligevel skal koge en del og derfor smager af en hel masse mere. 

Og nu da kalenderen snart skriver oktober, tv-vejret lover nattefrost og der kun er tre måneder til jul så må man gerne kalde aftensmaden ragout.



Okseragout med makaroni  

4 personer

150 g bacon i tern
1 løg, finthakket
500 g hakket oksekød
140 g tomatpure
5 dl rødvin
2½ dl vand
Én stor håndfuld basilikum, grofthakket
Sukker
Salt og peber
300-400 g makaroni

Ved middelvarme brunes bacon i en stor gryde. Tilsæt det finthakket løg og lad det brune med et par minutter. 

Vend det hakkede oksekød ned i gryden og brun det godt på alle side. Sørg for at dele eventuelle store klumper kød.

Tilsæt tomatpure, rødvin og vand og bring retten i kog. Når retten koger, skrues der ned for varmen og låget ligges på. Lad ragouten simre under låg i 40 minutter. 

Tag låget af gryden og lad retten simre yderligere 40 minutter. Hold øje med at retten ikke går af kog. 

Når saucen er færdig er den tyk og skinnende. Smag til med basilikum, et nip sukker, salt og peber.

Server okseragouten med nykogt makaroni.


2 kommentarer:

  1. Av sikke dejlige billeder, det ser virkeligt lækkert ud! Og makaroni var bare livret som lille! Mums, tak for den dejlige opskrift

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :)Det var også virkeligt lækkert! Makaroni er vildt undervurderet! men jeg server dem tit for min familie fordi jeg ved de elsker dem :)
      Selv tak! Tak for din kommentar!

      Slet